Nieuwsbrief juli 2016

Tickets Concert 'The Great War Remembered' - 11/11/2016

Op 11 november 2016 om 16u30 én om 19.30 uur organiseert de Last Post Association de 13e editie van het `Concert The Great War Remembered' in de Ieperse Sint-Maartenkathedraal. Dit concert wil bijdragen tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden maken dit concert uniek.

Online tickets kunnen VANAF NU besteld worden.


Onze leden steunen ons.

   

De Last Post Association is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Het was de Last Post Association die in 1928 de Last Post ceremonie startte en die op vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon, elke avond om 20.00 uur. Door (lifetime) lid te worden van de Last Post Association steunt u onze organisatie en helpt u de boodschap van dit dagelijks eerbetoon verder uit te dragen.

Bekijk onze filmpjes waarin deze leden uitleggen waarom zij de Last Post Association steunen. 

Wilt u ook lid worden en onze werking steunen?


Last Post app: Heb je hem al?

De Last Post Association heeft een app ontwikkeld ten behoeve van iedereen die de dagelijkse plechtigheid onder de Menenpoort wil bijwonen. De app bevat de volgende informatie:

 • De Last Post Association en de dagelijkse plechtigheid
 • De Menenpoort en de Commonwealth War Graves Commission
 • Zoek een soldaat:
  • vind elke van de meer dan 54.000 soldaten die vermeld staan op de Menenpoort
  • met het paneel waarop ze vermeld staan
  • met een gedetailleerd plan van de Menenpoort
  • en de mogelijkheid om elke soldaat te herdenken.
 • de soldaat van de dag: lees het verhaal van een specifieke soldaat en dit voor elke dag van het jaar
 • een gedetailleerde tijdslijn
 • een rubriek 'Wist je dat' met extra informatie over een aantal soldaten.

Meer info & download.


Boek: De Last Post: 30.000 maal hulde aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

De Last Post Association heeft een uniek boek samengesteld en gepubliceerd. Fotograaf Philip Vanoutrive bracht één jaar van deze indrukwekkende traditie in beeld. Ian Connerty, secretaris van de Last Post Association, schreef er het verhaal bij, ook met unieke archieffoto's. David Cameron, premier van het Verenigd Koninkrijk, schreef het voorwoord.

Het boek in het Nederlands kan besteld worden via onze website.


Dank aan John Underhill.

Uit erkentelijkheid voor zijn continue inzet voor de Last Post Association, werd John Underhill MBE op vrijdag 11 juni 2016 opgenomen in het beschermcomité van de Last Post Association. Van harte dank John!

Photos / Foto's.


Bezoek Minister Kent Hehr - Canada.

Zijne Excellentie Kent Hehr, Canadees Minister van Veteranenzaken, woonde de Last Postplechtigheid bij op donderdag 30 juni 2016. Hij leidde een belangrijke Canadese delegatie die ook de plechtigheden in het Franse Thiepval bijwoonde op vrijdag 1 juli 2016 ter herdenking van de start van de Slag om de Somme. Op de panelen van de Menenpoort staan in totaal 6.720 Canadese soldaten vermeld.

De plechtigheid op donderdag 30 juni 2016 werd bijgewoond door een grote massa aanwezigen: naar schatting 2.500 tot 3.000 mensen waren erbij.

Foto's van het bezoek van Minister Kent Hehr.


FAQ's voor uw bezoek.

Om u te helpen uw bezoek goed voor te bereiden, werd recent een FAQ-pagina toegevoegd op onze website. Deze pagina biedt een antwoord op heel wat praktische vragen die wij dagelijks ontvangen en die u misschien ook hebt.

Lees meer.

Vind je alles terug? Mis je nog iets? - Contacteer ons.

 • Met steun van