Nieuwsbrief september 2016

Gouverneur Victoria, Australië - 13/09/2016

Op dinsdag 13 september 2016 woonde Hare Excellentie Linda Dessau, gouverneur van de deelstaat Victoria in Australië, de dagelijkse Last Postplechtigheid bij. Ze was vergezeld van Major General David McLachlan AO (Retd) State President, Returned and Services League of Australia (Victorian Branch) Inc., die een zeer goede vriend is van de Last Post Association. 

Foto's.


Tickets Concert 'The Great War Remembered' - 11/11/2016

Op 11 november 2016 om 16u30 én om 19.30 uur organiseert de Last Post Association de 13e editie van het `Concert The Great War Remembered' in de Ieperse Sint-Maartenkathedraal. Dit concert wil bijdragen tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden maken dit concert uniek.

Bestel uw online tickets.


Band Grenadier Guards - 04/09/2016

   

De klaroeners van de Last Post Association hadden de eer om de Last Post te blazen tijdens de viering van de 360e verjaardag van de Grenadier Guards in Brugge op vrijdag 2 september 2016. Op zondag 4 september 2016 woonde de Band van de Grenadier Guards de dagelijkse Last Postplechtigheid bij onder de Menenpoort. Zij legden een krans neer aan de voet van paneel 9 waarop de vermiste Grenadiers Guards, die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog, worden herdacht.

Foto's.


Onze leden steunen ons.

   

De Last Post Association is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Het was de Last Post Association die in 1928 de Last Post ceremonie startte en die op vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon, elke avond om 20.00 uur. Door (lifetime) lid te worden van de Last Post Association steunt u onze organisatie en helpt u de boodschap van dit dagelijks eerbetoon verder uit te dragen.

Bekijk onze filmpjes waarin deze leden uitleggen waarom zij de Last Post Association steunen. 

Wilt u ook lid worden en onze werking steunen?


Dank aan Michel Ghesquière

Michel Ghesquière heeft een lange geschiedenis binnen de Last Post Assocation. Hij was klaroener van 1983 tot 2003. Sindsdien is hij een van onze ceremonial assistants die de dagelijkse ceremonie in goede banen helpen leiden. De laatste tijd is Michel noodgedwongen inactief. Voorzitter Benoit Mottrie en erevoorzitter Guy Gruwez overhandigden hem recent een geschenk uit erkentelijkheid voor zijn jarenlange inzet. We wensen Michel het allerbeste.


Bestel uw Last Post pin(s)

Vanaf heden is het mogelijk om uw pin(s) van de Last Post Association online te bestellen. Onze pins worden wereldwijd gedragen door heel veel mensen die op deze manier hun steun betuigen voor de Last Post Assocation. Volg de instructies op onze website. Na ontvangst van uw bestelling en betaling word//worden de pin(s) naar uw thuisadres opgestuurd. 

Bestel uw pin(s).


Last Post app: Heb je hem al?

De Last Post Association heeft een app ontwikkeld ten behoeve van iedereen die de dagelijkse plechtigheid onder de Menenpoort wil bijwonen. De app bevat de volgende informatie:

 • De Last Post Association en de dagelijkse plechtigheid
 • De Menenpoort en de Commonwealth War Graves Commission
 • Zoek een soldaat:
  • vind elke van de meer dan 54.000 soldaten die vermeld staan op de Menenpoort
  • met het paneel waarop ze vermeld staan
  • met een gedetailleerd plan van de Menenpoort
  • en de mogelijkheid om elke soldaat te herdenken.
 • de soldaat van de dag: lees het verhaal van een specifieke soldaat en dit voor elke dag van het jaar
 • een gedetailleerde tijdslijn
 • een rubriek 'Wist je dat' met extra informatie over een aantal soldaten.

Meer info & download.

 • Met steun van