Wannes Cappelle op concert Last Post Association

Op vrijdag 11 november 2016 organiseert de Last Post Association de 13e editie van het concert ‘The Great War Remembered’ in het unieke kader van de Ieperse Sint-Maartenskathedraal. Ook Wannes Cappelle staat inmiddels op de affiche van de editie 2016.

Jaarlijks organiseert de Last Post Association op 11 november het `The Great War Remembered-concert' in de Ieperse Sint Maartenkathedraal. Dit concert draagt bij tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Grote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden, maken dit concert uitzonderlijk. De 1.800 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de Ieperse kathedraal.

Aan de editie 2016 werken de Koninklijke Harmonie Ypriana, het koor Chorus, de Swigshift en de Ypres Surrey Pipes & Drums mee. Ook singer-songwriter Wannes Cappelle heeft intussen zijn medewerking aan het concert toegezegd en hij maakt hiermee het programma van de editie 2016 meteen compleet. De overgrootvader van Wannes heeft de oorlog aan de lijve ondervonden en was soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Omwille van de grote belangstelling en vraag naar tickets uit binnen- en buitenland, zijn er op 11 november 2016 opnieuw twee voorstellingen gepland van het concert, namelijk om 16.30 uur en 19.30 uur. De voorstelling om 16.30 uur is bijna uitverkocht. Voor de voorstelling van 19.30 uur zijn nog tickets beschikbaar.

Voor meer info en tickets: www.lastpost.be/concert 

Een filmpje kunt u bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=L7coMjLYcSQ


Over de Last Post Association

De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Postplechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper. Voor meer informatie: www.lastpost.be.

  • Met steun van