Nieuwsbrief november 2016

Concert 'The Great War Remembered' - 11/11/2016

Op 11 november 2016 om 16u30 én om 19.30 uur organiseert de Last Post Association de 13e editie van het `Concert The Great War Remembered' in de Ieperse Sint-Maartenkathedraal. Dit concert wil bijdragen tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden maken dit concert uniek.

Deelnemers: Harmonie Ypriana, Chorus, Swigshift, Ypres Surrey Pipes & Drums en Wannes Cappelle.

Bestel uw online tickets.


11/11/2016: Wapenstilstand.

De speciale Last Post om 11.00 uur naar aanleiding van de herdenking van de Wapenstilstand zal live uitgezonden worden op Eén (VRT). U kunt de plechtigheid ook volgen op een groot scherm dat op de markt van Ieper zal opgesteld staan.

Bericht voor de deelnemers aan de poppyparade om 11.00 uur: per krans zal er slechts 1 persoon toegelaten worden in het daarvoor voorziene vak. Aan begeleiders, extra personen, … wordt gevraagd plaats te nemen op de daarvoor voorziene plaatsen buiten de Menenpoort.

Field of remembrance

Sinds enkele jaren plant de Royal British Legion Ypres Branch samen met kinderen van twee Ieperse scholen op 9 november, dagen voor Wapenstilstand, meer dan tienduizend kartonnen poppies/klaprozen op het grasplein naast de Menenpoort. Op deze poppies staan boodschappen voor de slachtoffers van de twee Wereldoorlogen en bij uitbreiding elke oorlog sindsdien.

Tijdens het planten zullen nog blanco poppies beschikbaar zijn om toe te voegen aan het immense Poppy-veld. 

Op 10 november zegent predikant B. Llewellyn van de Saint George Memorial Church om 11 uur het poppyveld tijdens een publiek toegankelijke ceremonie. 

Organisatie: The Royal British Legion


Onze leden steunen ons.

   

De Last Post Association is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Het was de Last Post Association die in 1928 de Last Post ceremonie startte en die op vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon, elke avond om 20.00 uur. Door (lifetime) lid te worden van de Last Post Association steunt u onze organisatie en helpt u de boodschap van dit dagelijks eerbetoon verder uit te dragen.

Bekijk onze filmpjes waarin deze leden uitleggen waarom zij de Last Post Association steunen. 

Wilt u ook lid worden en onze werking steunen?


Bestel uw Last Post pin(s)

Vanaf heden is het mogelijk om uw pin(s) van de Last Post Association online te bestellen. Onze pins worden wereldwijd gedragen door heel veel mensen die op deze manier hun steun betuigen voor de Last Post Assocation. Volg de instructies op onze website. Na ontvangst van uw bestelling en betaling word//worden de pin(s) naar uw thuisadres opgestuurd. 

Bestel uw pin(s).

U kunt ook de Last Post CD bestellen.


Agenda.


De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Post Plechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper.

  • Met steun van