Menenpoort, Ieper, 20.00 uur

Het dagelijks eerbetoon aan de gesneuvelden

Het dagelijkse herdenken

Het eerbetoon aan de gesneuvelden

De Last Post, traditioneel het definitieve vaarwel aan de gesneuvelden, wordt gespeeld door de klaroeners van de Last Post Association ter ere van de soldaten van het voormalige Britse Rijk en haar geallieerden die sneuvelden in de Ieper Salient gedurende de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). De Last Post Association wil dit dagelijks eerbetoon eeuwig in stand houden.

Elke avond om 20.00 uur precies, legt de politie het verkeer stil onder de Menenpoort in Ieper zodat de klaroeners hun eenvoudig maar ontroerend eerbetoon kunnen brengen.

Iedereen kan de Last Postplechtigheid gratis bijwonen en dit zonder vooraf te reserveren, tenzij u actief wenst deel te nemen aan de plechtigheid.

Previous
Volgende

We zullen hen herdenken

De Last Post Association is een onafhankelijke Ieperse vrijwilligersorganisatie. De vereniging werd opgericht in 1928 en stichtte de dagelijkse plechtigheid. Zij is vandaag nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie van dit unieke eerbetoon.

Gestart op

2 juli 1928

Elke dag

Om 20.00 uur

Totaal aantal plechtigheden

33304

Gespeeld op

365 dagen per jaar

Blijf op de hoogte

LAST POST Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten die door de Last Post Association werden gepubliceerd.

Last Post Associaton - WO1-herdenking

V-Dag: Speech

08/05/2024 – Toespraak Benoit Mottrie, voorzitter Last Post Association Ladies and gentleman, dames en heren, Let me first welcome…
Lees meer