Concert The Great War Remembered

Het concert ondersteunt onze missie.

Jaarlijks concert op Wapenstilstand

ALGEMENE INFORMATIE

Elk jaar op Wapenstilstand, organiseert de Last Post Association het concert The Great War Remembered in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper. Dit concert wil bijdragen tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden maken dit concert uniek.

De 2.700 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de Ieperse kathedraal. Het concert is een van de belangrijkste fundraising activiteiten van de Last Post Association.

Order your DVD(‘s) of previous editions.

CONCERT 2022

  1. 11/11/2022: 17h00
  2. 12/11/2022: 17h00 & 20h30

Ticketinfo binnenkort beschikbaar. De leden en lifetime leden van de LPA zullen voorrang krijgen om hun genummerde zitplaatsen te bestellen.

Wanneer worden te kort schieten, spreekt de muziek

Onze deelnemers

Royal Harmony Ypriana
Koninklijke Harmonie Ypriana

Band

De Koninklijke Harmonie Ypriana staat al meer dan 25 jaar onder leiding van Nico Logghe. De Harmonie is een hedendaagse muzikale vereniging met meer dan 80 begenadigde leden, waarvan sommigen professionele muzikanten zijn.
Wat de band zo verschillend maakt is de opmerkelijke manier waarop zij zich thuis voelen in vele diverse muziekgenres.

Ypres Surrey Pipes & Drums
Ypres Surrey Pipes & Drums

Band

De Ypres Surrey Pipes en Drums werden opgericht in 2007. Onder de leiding van Pipe-Major Eric Remy groeide de YSPD niet alleen uit tot een zeer goede band, maar ook tot een hechte vriendengroep. Dankzij wekelijkse repetities over de jaren heen vormt de groep een volledig en harmonieus muzikaal geheel.

Last Post Association
Last Post Association

Klaroeners

De Last Post onder de Menenpoort is het dagelijkse eerbetoon aan de soldaten van het voormalige Britse Rijk en zijn geallieerden die sneuvelden in de Ieper Salient tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Chorus
Chorus

Koor

Chorus, onder de leiding van Tineke Devoghel, is een gemengd vierstemmig koor. Het wordt vaak vergezeld door haar eigen klein orkest met piano, fluiten, klarinetten en trompetten. Andere specifieke instrumenten worden toegevoegd indien nodig (bijvoorbeeld doedelzakken).

Nico Logghe
Nico Logghe

Dirigent

Als dirigent van verschillende orkesten heeft Nico een stevige reputatie opgebouwd. Hij won verschillende prijzen tijdens internationale muziekwedstrijden en hij deelde belangrijke podia met gekende artiesten. Hij is momenteel de artistieke verantwoordelijke van de Jongelingskring, de Koninklijke Harmonie Ypriana en het Westhoek Consort orkest.

Tineke Devoghel
Tineke Devoghel

Dirigent

Tineke is ook de dirigent van het koor Chorus en het koor De Reutelnoot en het Iepers Kinderkoor. Ze speelt fluit en piccolo in de Koninklijke Harmonie Ypriana en in de De Jongelingskring.

Bart Cafmeyer
Bart Cafmeyer

Regisseur

Bart begeleidde een aantal muzikale groepen en is nog het meest gekend als regisseur van verschillende theaterwandelingen, shows en parades, waaronder de Kattenstoet in Ieper.

...

Optredens

0

Dirigenten

0

Solisten

0

Koren

0

Bands

0

Speciale gasten

0

Zitplaatsen

0

Dagen

0

Een overzicht van de ruimtes voor de toeschouwers.

Beschikbare opties:

  • Hoofdingang (rood)
  • Zij-ingang (geel).
Saint-Martin Cathedral, Ypres – Belgium

Adres

De Sint-Maartenskathedraal, gelegen op het Vandenpeereboomplein in Ieper (achter de Lakenhalle), werd volledig verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog en nadien heropgebouwd.

Omdat het concert plaats heeft tijdens de drukke 11-novemberperiode, zijn de parkeermogelijkheden in het centrum van de stad beperkt. Voldoende parkeermogelijkheden zijn er meetsal op het Minneplein (500 meter) en op de Oudstrijderslaan (1000 meter).

Kijkt u uit naar het concert 2022?

Preregistratie 2022

Het is reeds mogelijk om te preregistreren! Vul het formulier hieronder in en we houden u op de hoogte van zodra de tickets beschikbaar zijn.

Een terugblik op het concert

Herbeleef de vorige edities

11/11/2019
11/11/2018
Last Post Association - The Great War Remembered - 11/11/20218
11/11/2018
11/11/2017
11/11/2017
11/11/2016
Concert The Great War Remembered - 11/11/2016
11/11/2016
11/11/2015
Concert The Great War Remembered - 11/11/2015
11/11/2015