The Great War Remembered Concert 2022

Bedankt

De Last Post Association wil u van harte danken voor uw aanwezigheid op het The Great War Remembered Concert in de Ieperse kathedraal. Wij hopen dat u, samen met ons, volop van het concert hebt genoten. We ontvingen heel wat lovende commentaren, waarvan hieronder enkele:

Concert The Great War Remembered

Het concert ondersteunt onze missie.

The Great War Remembered Concert

ALGEMENE INFO

Elk jaar op Wapenstilstand, organiseert de Last Post Association het concert The Great War Remembered in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper. Dit concert wil bijdragen tot herdenking door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden maken dit concert uniek.

De 2.700 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de Ieperse kathedraal. Het concert is een van de belangrijkste fundraisingactiviteiten van de Last Post Association.

-> DOSSIER ADVERTEERDERS/SPONSORS 2023

-> Bestel uw DVD(‘s) van vorige edities.

CONCERT 2023

  1. 11/11/2023: 17.00 & 20.30 uur
    12/11/2023: 17.00 uur
  2. genummerde plaatsen
  3. alleen e-tickets

Wanneer worden te kort schieten, spreekt de muziek

Onze deelnemers 2023

BERT OSTYN

Royal Harmony Ypriana
Kon. Harmonie Ypriana

Band

De Koninklijke Harmonie Ypriana staat al meer dan 25 jaar onder leiding van Nico Logghe. De Harmonie is een hedendaagse muzikale vereniging met meer dan 80 begenadigde leden, waarvan sommigen professionele muzikanten zijn.
Wat de band zo verschillend maakt, is de opmerkelijke manier waarop zij zich thuis voelen in vele diverse muziekgenres.

Ypres Surrey Pipes & Drums
Ypres Surrey Pipes & Drums

Band

De Ypres Surrey Pipes en Drums werden opgericht in 2007. Onder de leiding van Pipe-Major Eric Remy groeide de YSPD niet alleen uit tot een zeer goede band, maar ook tot een hechte vriendengroep. Dankzij wekelijkse repetities over de jaren heen vormt de groep een volledig en harmonieus muzikaal geheel.

Last Post Association
Last Post Association

Klaroeners

De Last Post onder de Menenpoort is het dagelijkse eerbetoon aan de soldaten van het voormalige Britse Rijk en zijn geallieerden die sneuvelden in de Ieper Salient tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Chorus
Chorus

Koor

Chorus, onder de leiding van Tineke Devoghel, is een gemengd vierstemmig koor en telt zo’n 70 leden. Het wordt vaak vergezeld door haar eigen klein orkest met piano, fluiten, klarinetten en trompet. Chorus treedt meermaals per jaar op tijdens concerten, huwelijksvieringen of kerkelijke diensten. Ook concerten met andere verenigingen staan regelmatig op het programma.

BERT OSTYN

Zanger

Absynthe Minded liet voor het eerst van zich horen in 1999 als eenmansband van Bert Ostyn. De groep bracht 7 albums. Met Absynthe Minded schreef Bert Ostyn enkele mooie hoofdstukken in de Belgische muziekgeschiedenis. 

Op 15/9/2023 verscheen ‘Sunday Painter’ gevolgd door een Belgische clubtour en drie gastoptredens tijden de Great War Remembered concerten.

Nico Logghe
Nico Logghe

Dirigent

Als dirigent van verschillende orkesten heeft Nico een stevige reputatie opgebouwd. Hij won verschillende prijzen tijdens internationale muziekwedstrijden en hij deelde belangrijke podia met gekende artiesten. Hij is momenteel de artistieke verantwoordelijke van het Houtlands Harmonieorkest (Torhout), de Koninklijke Harmonie Ypriana (Ieper) en het kamerorkest Westhoek Consort. Nico is algemeen directeur van dé Academie Ieper.

Tineke Devoghel
Tineke Devoghel

Dirigent

Tineke is dirigent van het koor en jeugdkoor Chorus. Ze is fluitiste in het houtblaaskwintet ‘Bois de Vivre’ en speelt fluit en piccolo in de Koninklijke Harmonie Ypriana (Ieper) en het Houtlands Harmonieorkest (Torhout). Beroepshalve is Tineke verbonden aan de Kunstacademie van Poperinge.

Bart Cafmeyer

Regisseur / Acteur

Lesgever, regisseur van kleine en grote spektakels waaronder de Ieperse Kattenstoet, regie van toneel maar ook acteur. Zijn nieuwste monoloog vertelt over de heropbouw na de eerste wereldoorlog. Kobe Sercu weeft tussen de vertelling door enkele aangrijpende liedjes. “‘t Was ol Weg” toert momenteel door West-Vlaanderen.  U hoort enkele fragmenten uit deze monoloog.

Optredens

0

Dirigenten

0

Solisten

0

Koren

0

Bands

0

Speciale gasten

0

Zitplaatsen

0

Dagen

0

Een overzicht van de ruimtes voor de toeschouwers.

Beschikbare opties:

  • Ingang 1 (rood)
  • Ingang 2 (geel).
Saint-Martin Cathedral, Ypres – Belgium

Adres

De Sint-Maartenskathedraal, gelegen op het Vandenpeereboomplein in Ieper (achter de Lakenhalle), werd volledig verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog en nadien heropgebouwd.

Omdat het concert plaats heeft tijdens de drukke 11-novemberperiode, zijn de parkeermogelijkheden in het centrum van de stad beperkt. Voldoende parkeermogelijkheden zijn er meetsal op het Minneplein (500 meter) en op de Oudstrijderslaan (1000 meter).

Kijkt u uit naar het concert 2024?

Preregistratie 2024

Vul het formulier hieronder in en we houden u op de hoogte van zodra de tickets voor het concert 2024 beschikbaar zijn. 

Een terugblik op het concert

Herbeleef de vorige edities

11/11/2022
11/11/2022
11/11/2019
11/11/2018
Last Post Association - The Great War Remembered - 11/11/20218
11/11/2018
11/11/2017
11/11/2017
11/11/2016
Concert The Great War Remembered - 11/11/2016
11/11/2016

Met steun van:

logo-cookies-rood