Kranslegging service

Een symbolisch gebaar van respect, herinnering en dankbaarheid.

Kranslegging service

Vraag aan de Last Post Association om in uw naam een krans neer te leggen om iemand te herdenken. 

Wreath laying service Last Post Association

Hoe werkt het?

Als u niet persoonlijk kunt aanwezig zijn aan de Menenpoort in Ieper, dan kunt u via de kransleggingservice een krans laten neerleggen tijdens de Last Postplechtigheid.

De Last Post Association zal deze taak met eerbied, uiterste zorg en respect vervullen voor diegenen die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Hoewel u niet persoonlijk aanwezig kunt zijn, worden uw eerbetoon, gevoelens van respect en herinnering overgebracht. Door de kranslegging staan we samen stil bij de offers die zijn gebracht en de moed die werd getoond.

De ceremonial assistants van de Last Post Association dragen de verantwoordelijkheid en hebben het privilege om dit eervolle gebaar in uw naam uit te voeren. We zorgen ervoor dat de krans op gepaste wijze wordt geplaatst, als een symbool van onze collectieve dank en blijvende herinnering.

Door een krans te laten neerleggen, draagt u bij aan het respectvol verderzetten van de dagelijkse herdenking. U steunt aldus de werking van de Last Post Association.

Uw bijdrage voor de kranslegging wordt integraal gebruikt voor de organisatie van de plechtigheid, en niet voor andere doeleinden. Door uw bijdrage kan deze belangrijke traditie verder in stand gehouden worden.

Laat ons samen deel uitmaken van deze belangrijke plechtigheid en eer betuigen aan hen die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Vorige
Volgende

We zullen hen herdenken

Door het laten neerleggen van een krans neemt u op deel aan de Last Postplechtigheid. U waardeert zo de herdenking van de gesneuvelden en draagt, vanop afstand, bij aan het voortzetten van de traditie van respect en eerbetoon tijdens de Last Postplechtigheid.

FAQ: Hoe, wanneer, wat, kan ik, is het mogelijk om, ...?

Kranslegging

Kijk eerst na of uw vraag al niet werd beantwoord in onderstaande lijst van veelgestelde vragen?

Als u niet zelf kunt aanwezig zijn aan de Menenpoort in Ieper, dan kunt u de Last Post Association verzoeken om in uw naam een krans neer te leggen. De krans wordt neergelegd zo dicht mogelijk bij de door u gewenste datum. 

Elke aanvraag moet minimaal 72 uur op voorhand gebeuren. In uw aanvraag vermeldt u de datum waarop u zou wensen dat de kranslegging gebeurt. De Last Post Association zal de krans dan neerleggen op de woensdag die het dichtst bij de datum van uw aanvraag ligt. 

De Last Post Association zal elke woensdagavond kransen neerleggen voor zij die dit aanvragen. De krans wordt neergelegd op de woensdag het dichtst bij de datum die u hebt vermeld op het aanvraagformulier. 

De Last Post Association doet een beroep op de poppykransen van de Royal British Legion. 

Het neerleggen van een krans kost 60 EUR/krans en omvat alle kosten. Alle inkomsten gaan integraal naar de missie van de Last Post Association, namelijk het blijven herdenken van de gesneuvelde soldaten.

De Last Post Association zal foto’s nemen van elke kranslegging en deze publiceren op haar website op https://lastpost.be/nl/media/fotos-en-videos. In de week na de kranslegging krijgt u een bevestiging dat de krans werd neergelegd.