Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

02/03/2011

Bezoek Franse Ambassadeur – 02/03/2011

De Franse Ambassadeur, H.E. Mevrouw Boccoz, had de wens geuit om kennis te komen nemen met de Last Post en ook de gedenktekens en merkwaardige plaatsen uit 14-18. In het bijzonder deze waar het Franse Leger merkwaardige strijd had geleverd.

Zij werd door de voorzitter en leden van het bestuur verwelkomd en bezocht met hen de meest merkwaardige plaatsen: aan de Kemmelberg het monument dat vaak als “de Engel” wordt genoemd (herdenking van de 4 jaar durende strijd bij en uiteindelijk op de berg), het Massagraf aan de voet van de berg, het gedenkteken van de gasaanval in Steenstraete, het ‘Carrefour des Roses” in Langemark en uiteindelijk de Franse militaire begrafaplaats “St. Charles de Potyze”.

Onder dit bezoek werd haar de Franse deelname aan de oorlog uitgelegd en ook het grote offer van 80.000 gesneuvelden geciteerd.

Na een kort bezoek aan de stad en het in Flanders Fields Museum, werd zij ontvangen door de Burgemeester van Ieper Luc Dehaene.

Aanwezig op de Last Post was zij erg onder de indruk van dit gebeuren en beloofde dat voortaan een degelijke Franse vertegenwoordiging zou aanwezig zijn op de merkwaardige momenten.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op