Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/06/2023

Delegatie LPA trekt naar de VS

Op maandag 5 juni 2023 reist de Ieperse Last Post Association naar New York & Washington. De delegatie bestaat uit ondervoorzitter Mathieu Mottrie en klaroeners Raf Decombel en Jan Callemein. Zij reizen af naar de VS op uitnodiging van de Doughboy Foundation en Taps for Veterans die vanaf 2024 ook een dagelijkse Last Postplechtigheid willen opstarten in Washington.

Op 13 september 2024 vindt in Washington de officiële opening plaats van het nieuwe VS-memoriaal van de Eerste Wereldoorlog en dit in aanwezigheid van president Biden. De organisatie is in handen van de World War One Centennial Commission. Zij willen, naar analogie met Ieper, ook een dagelijkse Last Post (‘Taps’) organiseren aan het nieuwe memoriaal ter ere van alle Amerikaanse soldaten. Het nieuwe memoriaal is gelegen in Pershing Park, naast het Witte Huis. Een drietal jaar geleden namen zij contact op met de Last Post Association op wiens ervaring en knowhow zij beroep wensten te doen.

Samen met Flanders House in New York werd een programma uitgewerkt waarbij de delegatie van de Last Post Association diverse plaatsen en monumenten zal bezoeken. In totaal zullen de Ieperse klaroeners driemaal de Last Post laten weerklinken in New York, in Gettysburg en in Washington. De plechtigheid in Washington op 8 juni 2023 kan om 23.00 uur via livestream gevolgd worden via https://www.youtube.com/@DoughboyFoundation. Op vrijdag 9 juni 2023 zal de Ieperse delegatie een krans neerleggen bij het graf van de onbekende soldaat op Arlington National Cemetery.

Ondervoorzitter Mathieu Mottrie: “De Last Post Association is bijzonder verheugd en vereerd te kunnen meewerken aan de opstart van de dagelijkse plechtigheid in Washington. Wij vieren op 2 juli 2023 de 95e verjaardag van de allereerste Last Post op 2 juli 1928. We stellen graag onze ervaring en expertise ter beschikking van de Amerikaanse initiatiefnemers. We zullen trouwens in september 2024 opnieuw afreizen naar de VS voor het blazen van de Last Post op de officiële opening van het nieuwe memoriaal.

 

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op