Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

07/11/2023

Toppers op concert 2023

Last Post Association presenteert toppers als Bert Ostyn, Lady Linn en Wouter Deprez op het 18e herdenkingsconcert tijdens het weekend van Wapenstilstand

Op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023 organiseert de Last Post Association de 18e editie van het concert ‘The Great War Remembered’ in het unieke kader van de Ieperse Sint-Maartenskathedraal. Te gast zijn onder andere Troissoeur, Bert Ostyn, Lady Linn en Wouter Deprez.

Jaarlijks organiseert de Last Post Association op 11 november het `The Great War Remembered Concert’. Dit draagt bij tot de herdenking, door de tijd meer dan 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden, maken dit concert uitzonderlijk. De 2.700 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog in het unieke decor van de schitterende Ieperse kathedraal.

Aan de editie 2023 werken de Koninklijke Harmonie Ypriana, het koor Chorus, de Ypres Surrey Pipes & Drums en het Chorus Jeugdkoor mee. De deelnemende artiesten zijn Troissoeur, Bert Ostyn, Lady Linn en Wouter Deprez. Deze laatste brengt een getuigenis van ‘Het landschap’ dat ook het thema is van de concerten 2023.

De regie is in handen van Bart Cafmeyer. Nico Logghe en Tineke Devoghel dirigeren de muzikanten en de koorleden. En ook sopranen Lies Verholle en Elisabeth Vanhoutte betreden het podium.

Producer Mathieu Mottrie namens de Last Post Association: “We zijn zeer verheugd en fier met het programma dat we zullen brengen op de 18e editie van ons concert. We gaan dit jaar dieper in op het landschap van Ieper en de Westhoek. We zullen aan de hand van uniek film- en fotomateriaal de vele facetten van dit unieke landschap tonen aan de vele aanwezigen en dit combineren met muziek en zang. Het belooft
opnieuw een boeiend en gevarieerd programma te worden voor jong en oud.”

Omwille van de grote belangstelling en vraag naar tickets uit binnen- en buitenland, zijn er op 11 en 12 november 2023 opnieuw 3 voorstellingen van het concert, nl. om 17.00 uur en om 20.30 uur op zaterdag 11 november en om 17.00 uur op zondag 12 november.


Voor meer info en tickets: www.lastpost.be/concert

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op