Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

26/06/2021

93 Jaar Last Post Association

Speciale Last Postceremonie op 2 juli 2021

Op vrijdag 2 juli 2021 viert de Last Post Association haar 93e verjaardag. De Koninklijke Harmonie Ypriana zal de muzikale omlijsting op deze speciale Last Post verzorgen. De Last Post Association vernieuwde bij deze gelegenheid ook haar website www.lastpost.be.

93 Jaar Last Post

Op maandag 2 juli 1928 werd om 20.30 uur de allereerste Last Post georganiseerd onder de Menenpoort. Politiecommissaris en eerste voorzitter Pierre Vandenbraambussche had rond zich een aantal Ieperlingen verzameld die voortaan elke avond een korte hulde zouden brengen aan de geallieerde soldaten die gesneuveld waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vandaag 93 jaar later wordt deze dagelijkse plechtigheid nog steeds georganiseerd. Op vrijdag 2 juli 2021 zal de Last Post voor de 31.185e maal doorgaan.

Voorzitter Benoit Mottrie: “Het afgelopen anderhalf jaar waren ook voor onze organisatie bijzonder uitdagend omwille van COVID-19. Het volledige team van de Last Post Association heeft al het mogelijke gedaan opdat de dagelijkse plechtigheid niet onderbroken zou worden. Ik wil elk van hen hiervoor uitdrukkelijk bedanken net als alle stakeholders die ons hierbij hebben geholpen.
Na 93 jaar staan wij nog elke dag stil bij het offer dat zovele duizenden soldaten gaven voor onze stad. Dit dagelijks moment van rust en bezinning onder de Menenpoort zullen wij blijven organiseren omdat wij niet zouden vergeten wat hier meer dan 100 jaar geleden gebeurde. De vrede, vrijheid en voorspoed die we vandaag kennen, zijn nog steeds actueel en moeten we blijven koesteren.”

Ypriana

De Last Post Association is verheugd de Koninklijke Harmonie Ypriana te verwelkomen op haar 93e verjaardag. De twee verenigingen werken al decennia nauw samen en het is dan ook een mooi gebaar dat Ypriana als eerste band de ceremonie opluistert na de lange coronabreak.

Website www.lastpost.be

Naar aanleiding van haar 93e verjaardag heeft de Last Post Association haar website www.lastpost.be volledig vernieuwd. De bezoeker kan zeer snel alle informatie over de plechtigheid terugvinden, hoe hij deze kan bijwonen en er actief kan aan deelnemen. De nieuwe website geeft uiteraard ook de geschiedenis van de unieke dagelijkse plechtigheid weer.

Via de website wil de vereniging contact leggen met iedereen die de doelstellingen van de Last Post ondersteunt. Via deze weg kan iedereen dit dat wil lid worden of de vereniging steunen.

Voor meer info: www.lastpost.be


Over de Last Post Association

De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Postplechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op