Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

02/03/2013

Amerikaanse Ambassadeur in België Howard Gutman te gast

Op vrijdag 15 maart 2013 zal er om 20.00 uur een speciale editie plaatsvinden van de dagelijkse ‘Last Post’ ceremonie aan de Menenpoort in Ieper, in aanwezigheid van de Belgische Minister van Defensie Pieter De Crem en de Amerikaanse Ambassadeur in België Howard Gutman.

Deze Commissie, die door Herbert Hoover in 1914 werd opgericht, was een grootschalige, nooit geziene humanitaire operatie die de bevolking van België, dat op dat moment bezet werd door de Duitsers, van de hongersnood heeft gered. Tussen januari 1915 en december 1918 werd 3.2 miljoen ton voedsel naar België verscheept. De tentoonstelling geeft weer hoe deze humanitaire missie het leven van gewone Belgen beïnvloedde en een eeuwige dankbaarheidband creëerde met de Verenigde Staten, aan de hand van 100 historische objecten en documenten uit de collectie van het ‘In Flanders Fields Museum’, zowel als verscheidene andere publieke en privé verzamelingen.

Schepen Jozef Verschoore, voorzitter van het In Flanders Fields Museum, de Belgische Minister van Defensie Pieter De Crem en de Amerikaanse Ambassadeur in België Howard Gutman zullen een toespraak houden bij de opening van de tentoonstelling, die tot 20 mei open is voor het publiek.

Last Post Association - klaroeners

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op