Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/03/2013

Klaroen van 1927 voor het eerst terug in Ieper op 15 maart 2013

De Wellington School Corps of Drums bestaat 100 jaar. Deze school uit Somerset (UK) heeft nauwe banden met de Somerset Light Infantry die instond voor de Last Post bij de onthulling van de Menenpoort op 24 juli 1927. Ook een kleinzoon van Mk. French is oud-leerling van de school en was 7 jaar geleden te gast in Ieper.

Als Combined Cadet Force werkt de Wellington School samen met het Cadet Training Centre in Frimley Park. Deze oefeneenheid bezit de originele klaroen die gebruikt werd om de allereerste Last Post te laten weerklinken onder de Menenpoort in 1927, en verleende toestemming om deze klaroen mee te brengen naar Ieper. Dit is een grote eer daar de klaroen nooit eerder het Verenigd Koninkrijk mocht verlaten sinds die voor het eerst en het laatst onder de Menenpoort weerklonk.

De drumband ziet er zeer professioneel uit en laat zich ongetwijfeld opmerken door het geluidsvolume dat ermee gepaard gaat. De band bestaat uit een kleine 40 trommelaars, maar ook een 50-tal oud-leerlingen en 100 huidige leerlingen zullen de Last Post bijwonen op vrijdag 15 maart 2013. Daarna marcheren ze naar de Grote Markt.

Last Post Association - klaroeners

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op