Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

09/01/2015

Bestel ons boek: De Last Post: 30.000 maal hulde aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog

Rijk geïllustreerd boek over de unieke Last Post-ceremonie in Ieper

Over het boek

In 2015 weerklinkt voor de 30.000ste keer de aangrijpende Last Post onder de Menenpoort in Ieper. In de aanloop naar deze unieke mijlpaal volgde bekroond fotograaf Philip Vanoutrive een jaar lang de intussen wereldvermaarde ceremonie ter nagedachtenis van de soldaten van het Britse Gemenebest die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De organiserende Last Post Association dook tegelijk in de archieven om de rijke geschiedenis van de ceremonie te vertellen in woord en beeld.

Vandaag is de Last Post Ceremonie omvangrijker en populairder dan ooit. Deelnemers uit heel de wereld verzamelen zich elke avond onder de Menenpoort om de beklijvende melodie van de Last Post te horen. Regeringsleiders en sporthelden, veteranen van andere oorlogen en jongeren: iedereen komt respect betuigen aan de gesneuvelden van de Grote Oorlog. Het resultaat is een prachtig fotoboek met teksten die vaak even boeiend en pakkend zijn als de foto’s. Kortom, een boek als hommage aan een unieke traditie die vandaag leeft als nooit tevoren.

‘Ze zullen niet oud worden,
zoals wij die bleven dat doen:
leeftijd zal ze niet vermoeien,
de jaren zullen ze niet veroordelen.
Altijd, terwijl de zon ondergaat
en de morgen komt,
zullen we hen herdenken.’

Laurence Binyon

Over de auteur Ian Connerty

Ian Connerty is medewerker van de Last Post Association en auteur van At The Going Down of The Sun, een boek over de ceremonie aan de Menenpoort.

Philip Vanoutrive

Philip Vanoutrive is al meer dan dertig jaar freelance journalist en fotograaf. In 1989 behaalde hij een eerste prijs in de categorie Nature van World Press Photo. Hij maakt foto- en tekstreportages die gepubliceerd worden in o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard, Eos Magazine, of wereldwijd verdeeld worden door Hollandse Hoogte (NL) en Sipa Press (FR). In zijn themareportages over de Eerste Wereldoorlog bestaan er geen vrienden of vijanden, geen winnaars of verliezers. Philip Vanoutrive zoomt graag in op de kleine mens van wie het grote leed de statistieken niet haalde.

Technische informatie

  • EAN: 9789401414210
  • Uitgave: Uitgeverij Lannoo
  • Formaat: 310 X 310
  • Verschijningsdatum: 2014-11-04
  • Afwerking: Hardcover
  • Aantal pagina’s: 194
  • Prijs: € 39,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Het boek "30.000 maal hulde aan de gesneuvelden van de Groote Oorlog"

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op