Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

13/11/2014

Last Post brengt elke dag verhaal van gesneuvelde soldaat

De Last Post-ceremonie onder de Menenpoort krijgt er een jaar lang een extra onderdeel bij. De leden van de Association lezen nu elke avond het verhaal van een soldaat voor.

‘Bij het begin van de plechtigheid zullen we gedurende twee à vier minuten het verhaal voorlezen van een soldaat die dag op dag honderd jaar geleden stierf’, zegt secretaris Ian Connerty van de Last Post Association.

‘Dat past in het Gone West-verhaal van de provincie en de plechtigheid rond de 30.000ste Last Post onder de Menenpoort op 9 juli volgend jaar. De verhalen zullen tot en met 9 november 2015 worden voorgelezen, maar blijven geen vast onderdeel van de ceremonie. Door ze voor te lezen willen we de oorlog in al zijn aspecten tonen aan de bezoeker onder de Menenpoort in Ieper.’

De teksten worden in het Engels voorgelezen, maar krijgen telkens een Nederlandstalige introductie.

Ook nieuw boek uit

De Last Post Association heeft ook een nieuwe boek uit rond de ceremonie. Dat is samengesteld door Ian Connerty en bestaat uit foto’s van Philip Vanoutrive, die een jaar lang geregeld zijn lens richtte op alles wat met de Last Post in Ieper te maken heeft. In het boek staat ook heel wat uniek archiefmateriaal.

‘Het boek telt tien hoofdstukken waarin we telkens twee soldatenverhalen in vertellen. Thema’s zijn onder andere de stichters, de vorm van plechtigheid, verhalen over prominente gasten, jonge mensen en veteranen, de enkele ceremonies op locatie, de link met kunst en sport en de Last Post.’


Bron: TVH – Het Nieuwsblad – 13/11/2014

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op