Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

23/09/2022

Concert op Wapenstilstand

Last Post Association presenteert toppers als Jef Neve, Patrick Riguelle en Brad Ulrich op het 17e herdenkingsconcert tijdens het weekend van Wapenstilstand

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2022 organiseert de Last Post Association de 17e editie van het concert ‘The Great War Remembered’ in het unieke kader van de Ieperse Sint-Maartenskathedraal. Solisten op deze editie zijn Jef Neve, Patrick Riguelle, Frans Grapperhaus en Brad Ulrich.

Jaarlijks organiseert de Last Post Association op 11 november het `The Great War Remembered concert’. Dit concert draagt bij tot de herdenking, door de tijd 100 jaar terug te draaien en het publiek in de atmosfeer van de Groote Oorlog onder te dompelen. Instrumentale en vocale muziek van de bovenste plank, in combinatie met originele WO1-beelden, maken dit concert uitzonderlijk. De 2.700 bezoekers ervaren letterlijk een muzikale evocatie van de Eerste Wereldoorlog, in het unieke decor van de kathedraal.

Aan de editie 2022 werken de Koninklijke Harmonie Ypriana, het koor Chorus, de Ypres Surrey Pipes & Drums en het Chorus Jeugdkoor mee. De solisten zijn Jef Neve, Patrick Riguelle, Frans Grapperhaus en Brad Ulrich. De regie is in handen van Bart Cafmeyer. Nico Logghe en Tineke Devoghel dirigeren de muzikanten en de koorleden.

Producer Mathieu Mottrie namens de Last Post Association: “We zijn zeer verheugd en fier de toppers Jef Neve en Patrick Riguelle te kunnen voorstellen op ons concert. Daarnaast komt ook Brad Ulrich, wereldvermaard trompettist en professor Muziekwetenschap aan de Western Carolina University (VS), naar Ieper met System 5 Brass. Dit is een professioneel koperkwintet bestaande uit de beste koperblazers/docenten van vijf verschillende universiteiten in North Carolina. Het belooft opnieuw een boeiend en gevarieerd programma te worden voor jong en oud.”

Omwille van de grote belangstelling en vraag naar tickets uit binnen- en buitenland, zijn er op 11 en 12 november 2022 opnieuw 3 voorstellingen van het concert, nl. om 17.00 uur op vrijdag 11 november en om 17.00 uur en 20.30 uur op zaterdag 12 november.

Voor meer info en tickets: www.lastpost.be/concert

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op