Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

11/03/2020

COVID-19: impact op de plechtigheid

COVID-19 en de impact op de plechtigheid

Update 09/06/2020

Last Post plechtigheid terug met publieke aanwezigheid vanaf 1 juli 2020

Gezien de versoepeling van de cornoamaatregelen aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad op 3 juni, is het de bedoeling om vanaf 1 juli 2020 het publiek opnieuw de Last Post plechtigheid te laten bijwonen.

Gezien de ‘social distancing’ regel van 1,5m zal toegepast worden, zal het aantal toeschouwers beperkt worden tot een maximum van 132 personen per avond.

Deze maatregelen zijn nodig om de veiligheid van alle aanwezigen te verzekeren en wij durven te hopen dat wij op eenieders medewerking mogen rekenen. Individuen of groepen die een krans wensen neer te leggen, kunnen een aanvraag indienen via de website van de Last Post Association. De deelname van muzikale groepen aan de plechtigheid is tot nader bericht nog altijd niet mogelijk.

Update 05/06/2020

Vanaf woensdag 1 juli 2020 zal het publiek opnieuw in beperkte mate toegelaten worden onder de Menenpoort. Alle verdere praktische info volgt zo snel mogelijk.

De vertegenwoordigers van de Stad Ieper, de Commonwealth War Graves Commission en de Last Post Association zaten ter voorbereiding hiervan samen op donderdag 4 juni 2020.

Tot 1 juli 2020 zal er dus geen publiek toegelaten worden onder de Menenpoort en er blijft een  samenscholingsverbod van kracht buiten de Menenpoort.

Dank voor uw geduld, begrip en medewerking !

Update 05/05/2020

Onderstaande maatregelen blijven zeker nog van kracht tot en met 7 juni 2020.

Dank voor uw medewerking !

Update 18/03/2020

Mededeling van de Last Post Association in het kader van de nieuwe maatregelen van de Belgische regering:

  • Vanaf heden wordt de Last Post sonnerie door slechts 1 klaroener geblazen.
  • Er is GEEN publiek toegelaten in de omgeving van de Menenpoort.

We vragen met aandrang dat eenieder de oproep om niet aanwezig ter harte neemt. Dit is de enige manier om de continuïteit in de nabije toekomst te verzekeren.

Van harte dank voor uw medewerking!

De Last Postplechtigheid vanaf zaterdag 14 maart 2020

Naar aanleiding van het coronavirus worden vanaf zaterdag 14 maart 2020 de volgende maatregelen genomen met betrekking tot de dagelijkse Last Postplechtigheid om 20.00 uur onder de Menenpoort te Ieper:

  • De plechtigheid wordt tot het strikte minimum beperkt, nl. uitsluitend het blazen van de Last Post ter ere van de gevallen soldaten van het Gemenebest.
  • Er wordt geen publiek toegelaten onder de Menenpoort en we vragen iedereen om niet aanwezig te zijn.

Deze maatregelen werden in samenspraak met de Stad Ieper en de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) genomen en zullen van kracht blijven zolang als nodig.

De Last Post Association dankt iedereen om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Voor meer info: www.lastpost.be

 

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op