Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/05/2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Update coronavirus

Bij de uitbraak van COVID-19 vanaf 13/03/2020, heeft de Last Post Association alles in het werk gesteld om de continuïteit van de dagelijkse ceremonie te garanderen. We zijn fier dat we daarin gelukt zijn en danken de Stad Ieper en de Commonwealth War Graves Commission voor hun bijdrage.

Momenteel gaat de ceremonie door met slechts 1 klaroener en zonder publiek noch deelname. Deze maatregel geldt momenteel tot 07/06/2020. Wij hopen daarna terug publiek te kunnen toelaten onder de Menenpoort, maar hangen hiervoor af van de nationale maatregelen.

V-Dag 75

Op V-dag 08/05/2020, vieren we de 75e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De officiële herdenking voor VE-day 2020 in Ieper werd afgelast omwille van het corona-virus, maar een kleine delegatie van de Stad Ieper zal een krans neerleggen tijdens de dagelijkse Last Post.

De Last Post Association zal de plechtigheid van vrijdag 8 mei 2020 om 20.00 uur livestreamen via haar Facebookpagina. We nodigen u uit de ceremonie van bij uw thuis te volgen vermits geen publiek zal toegelaten worden onder de Menenpoort.

Een terugblik op 2019

Het is tijd om terug te blikken op 2019. Het was opnieuw een bijzonder druk jaar met heel wat plechtigheden, belangrijke bezoekers maar vooral ook heel wat momenten die we nooit zullen vergeten. De Last Post Association nodigt u uit om haar werkingsverslag 2019 te raadplegen dat zonet gepubliceerd werd op de website.

Boek 2014-2018

Tijdens de periode 2014-2018 werden er heel wat evenementen georganiseerd om de 100e verjaardag van de Groote Oorlog te herdenken. Het was een unieke periode waarbij mensen van over de gehele wereld naar Ieper kwamen om hulde te brengen aan hun landgenoten die vochten en sneuvelden in de regio Ieper. De Last Post Association was vereerd met het bezoek van diverse koninklijke gasten en VIP’s, maar het overgrote deel van de bezoekers waren gewone mensen die hun geliefden herdachten of die kwamen om te herdenken.

Een uniek fotoboek met tekst (in het Engels; 140 pagina’s) om de 100e verjaardag van de Groote Oorlog te herdenken is nog steeds beschikbaar. Klik hier om het boek te bestellen.

De LPA heeft uw steun nodig

De Last Post Association is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Het was de Last Post Association die in 1928 de Last Post ceremonie startte en die op vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon, elke avond om 20.00 uur. Door (lifetime) lid te worden van de Last Post Association steunt u onze organisatie en helpt u de boodschap van dit dagelijks eerbetoon verder uit te dragen.

Wilt u ook lid worden en onze werking steunen?

U kunt ons ook steunen via: de LPA pin, de LPA das en de LPA CD.

Talbot House needs help

Talbot House, de Every Man’s Club in Poperinge, vaart door troebel water door de COVID-crisis. Om een permanente sluiting af te wenden, werd een crowdfund campagne opgestart om de voormalige soldatenclub te steunen. In ruil voor giften, zijn verschillende optionele beloningen mogelijk. Ondertussen blijft de club virtueel open met dagelijkse filmpjes en verhalen op sociale media. Op VE Day zal de 98-jaar jonge RAF & CWGC veteraan George Sutherland een wandeling ondernemen van Lijssenthoek Cemetery naar Talbot House om zijn tweede thuis te steunen. Je kan de club steunen via hun website.

 

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op