Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

10/04/2018

Delegatie Last Post Association trekt naar New York

Op maandag 23 april 2018 reist de Ieperse Last Post Association naar New York. De delegatie bestaat uit bestuurder Mathieu Mottrie en klaroeners Rik Vandekerckhove en Filip Deramoudt. Zij reizen naar New York in het gezelschap van Koning Filip, Koningin Mathilde en Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

Het vorstenpaar zal, in de context van de Belgische Veiligheidsraadcampagne, een werkbezoek brengen aan de zetel van de Verenigde Naties in New York. De Koning zal de Algemene Vergadering toespreken tijdens een speciale bijeenkomst gewijd aan vredesopbouw en -consolidering. De Koningin zal een vergadering bijwonen in haar capaciteit van VN-speciaal pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Op 25 april 2018 zullen de Vorsten een bezoek brengen aan de Militaire Academie van West Point.

Het vorstenpaar zal in de gebouwen van de Verenigde Naties de tentoonstelling World War One – Far From Home openen. Deze tentoonstelling belicht de deelname van soldaten afkomstig uit de vijf continenten in de Eerste Wereldoorlog en meer bepaald in de Belgische Westhoek. De tentoonstelling belicht vooral de aanwezigheid van niet-blanken in de oorlogscampagne, met nadruk op de inheemse volkeren die nog steeds te weinig deel uitmaken van ons collectief geheugen als we over de Groote Oorlog spreken. Op vraag van het vorstenpaar zullen de klaroeners van de Last Post Association een herdenkingsplechtigheid bijwonen met de Last Post als eresaluut aan de betrokken bevolkingsgroepen.

Bestuurder Mathieu Mottrie: “De Last Post Association is bijzonder verheugd te kunnen meewerken aan de opening van deze tentoonstelling. Het grote publiek is er zich nog te weinig van bewust dat tijdens Wereldoorlog I meer dan 50 nationaliteiten in onze streek aanwezig waren. Ook de rol van de Amerikanen in de Eerste Wereldoorlog is doorslaggevend geweest. Op de Menenpoort staan de namen van 171 vermiste soldaten van Amerikaanse origine. Wij ontvangen zeer regelmatig bezoekers uit de VS onder de Menenpoort.”

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op