Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/05/2018

Last Post herdenkt gesneuvelde Rode Kruisslachtoffers tijdens gewapende conflicten wereldwijd

Hulpverleners mogen nooit een doelwit zijn.

Op zaterdag 5 mei 2018 herdenkt Rode Kruis-Vlaanderen alle Rode Kruishulpverleners die sneuvelden tijdens gewapende conflicten wereldwijd sinds WOI. Jammer genoeg komen ieder jaar nog steeds tientallen Rode Kruishulpverleners om terwijl zij anderen proberen te helpen. Recent nog overleed een medewerker van het Internationale Rode Kruiscommité in Jemen nadat zijn voertuig onder vuur werd genomen door onbekenden. Hulpverleners mogen nooit een doelwit zijn en dat wil het Internationale Rode Kruis met de campagne #NotATarget onder de aandacht brengen.

De Last Post-ceremonie in Ieper staat op zaterdag 5 mei 2018 volledig in het teken van omgekomen Rode Kruishulpverleners. Meer dan 400 vrijwilligers wandelen in optocht van de Grote Markt naar de Menenpoort, onder muzikale begeleiding van de indrukwekkende Flanders Red Cross Pipe Band. Onder de Menenpoort leggen de gemeenschapsvoorzitter Philippe Lambrecht en een vrijwilliger een krans neer ter nagedachtenis van alle Rode Kruishulpverleners die omkwamen door geweld.

Op de Grote Markt van Ieper wordt de internationale Rode Kruiscampagne #NotATarget toegelicht en staan de experts van het Rode Kruis in Internationaal Humanitair Recht ter beschikking voor alle vragen over dit onderwerp.

Nooit eerder organiseerde het Rode Kruis een herdenkingsmoment als dit en we nodigen je dan ook graag uit om dit historische evenement bij te wonen.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op