Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

22/05/2018

Wapenstilstand 11/11/2018

Gezien de belangrijkheid van de datum, is 11 november 2018 geruime tijd het onderwerp geweest van discussies tussen Brussel en London.

Er tekent zich echter een consensus af waarbij de ceremonie om 11.00 uur ‘s morgens – de ceremonie voor Wapenstilstand georganiseerd door de Stad Ieper – zal plaats hebben zoals gewoonlijk, terwijl de Last Postplechtigheid om 20.00 uur ‘s avonds zal georganiseerd worden door het Belgische Koninklijk Hof.

Als gevolg van deze beslissingen, zal het bijwonen van de plechtigheid om 20.00 uur heel erg beperkt worden en de organisatie zal grotendeels in handen zijn van het Belgische Koninklijk Hof. Op dit moment ziet het er naar uit dat het neerleggen van kransen, de deelname met vlaggen e.d. door het publiek niet mogelijk zal zijn. Iedereen zal de ceremonie op het grote scherm op de Ieperse markt kunnen volgen.

Deelname door kransneerleggers en vlaggendragers aan de ceremonie van 11.00 uur zal, voor zover wij weten, geen probleem zijn. U moet zich wel tegen uiterlijk 10.00 uur aanmelden aan de verantwoordelijken van de poppyparade op het Vandenpeereboomplein. Bij voorkeur zelfs vroeger want we vermoeden dat het extreem druk zal zijn op 11/11/2018.

De Last Post Association realiseert zich dat deze schikkingen niet voor iedereen perfect kunnen zijn, maar het is nu eenmaal de realiteit, een situatie die dit jaar grotendeels niet in onze handen is.

We nodigen onze leden dus uit om deel te nemen aan de ceremonie om 11.00 uur ‘s morgens (nog geen reservaties mogelijk op dit moment; meer info volgt) en om de ceremonie om 20.00 uur te volgen op het scherm op de Ieperse markt.

 

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op