Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

20/08/2014

Homage to a Hay op 30/08/2014

De Clan Hay brengt op zaterdag 30 augustus een eerbetoon aan hun slachtoffers uit WOI in Ieper. In België leven zo’n 60 Hays en in Frankrijk wonen er zelfs een 1600-tal. En dan spreken we nog niet over de families in Schotland en verspreid over de hele wereld, of diegenen die sneuvelden op de slagvelden van de Grote Oorlog.

Op 30 augustus 2014 om 12.00 u. aan de Menenpoort worden 10 Hays herdacht die in België begraven liggen en 10 die in Franse grond rusten. De Clan Hay Pipe Band zorgt voor de gepaste muziek. Vanaf 11.45 u. vertrekt de optocht op de Grote Markt naar de Menenpoort. Op het middaguur start de korte herdenkingsplechtigheid boven op de vestingen aan de Menenpoort.

Het wordt een uitgebreide Last Post ceremonie eveneens met exhortation, lament, bloemenhulde en nationale liederen, en dit met medewerking van de Last Post Association. Om halfeen vangt de terugweg naar het marktplein aan voor de Clans Lunch in Clans Pub Les Halles. ’s Avonds wonen ze nog de Last Post bij, en is er de Clans Dinner en Ceilidth Dancingin de Clans Pub.

Wie meer over de Clan Hay wenst te vernemen, kan terecht op www.clanhay.org.

Last Post Associaton Ieper

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op