Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/12/2015

Laatste Last Post voor Antoon Verschoot

Na meer dan 61 jaar heeft Antoon Verschoot beslist de fakkel door te geven als chef-klaroener van de Ieperse Last Post Association. Op zaterdag 12 december 2015 om 20.00 uur zal hij symbolisch zijn klaroen overdragen aan de nieuwe chef-klaroener Rik Vandekerckhove tijdens een speciale ceremonie.

Antoon startte als klaroener in 1954 en ontmoette gedurende zijn vele jaren dienst heel wat beroemdheden: Paus Johannes-Paulus I in 1985 en Moeder Theresa en Bob Geldof in 1986. En het bezoek van de vele gekroonde hoofden en ministers maakten een grote indruk op hem. Gedurende al die jaren stond hij ook steeds klaar om iedereen te woord te staan of met de vele bezoekers uit binnen- en buitenland na afloop van de ceremonie op de foto te gaan.

Benoit Mottrie, voorzitter van de Last Post Association wenst Antoon uitdrukkelijk en bijzonder hartelijk te danken voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Hij benadrukt deze uitzonderlijke prestatie als voorbeeldfunctie van engagement en vrijwillige inzet om de soldaten uit de Eerste Wereldoorlog te eren.

Final Last Post for Antoon Verschoot

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op