Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

14/04/2016

Eretekens voor de Ieperse Last Post Association

Op 14 april 2016 kregen drie verdienstelijke leden van de Last Post Association een ereteken tijdens een huldemoment in het Ieperse stadhuis. Ze kregen dit ereteken uit handen van burgemeester Jan Durnez, provinciecommandant Christophe Onraet en CWGC-directeur Ian Hussein omwille van hun onvermoeibare en onbaatzuchtige inzet bij het levendig houden van de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog in de schoot van de Ieperse Last Post Association.

Het gaat om vicevoorzitter Mathieu Mottrie, secretaris Ian Connerty en klaroener Jan Callemein, die respectievelijk de onderscheiding Officier in de Leopoldsorde, Ridder in de Kroonorde en Ridder in de Orde van Leopold II ontvingen.

Ian Connerty is secretaris en sinds 1996 actief binnen de vereniging. Hij is de auteur van twee bijzondere boeken over de Last Post Association: ‘The Last Post, 30.000 Daily Tributes to the Fallen of the Great War (2015)’ dat gepubliceerd werd naar aanleiding van de 30.000e Last Post in 2015 en ‘At The Going Down of the Sun – 365 soldiers of the Great War’ dat verscheen voor de 25.000e Last Post in 2002.

Mathieu Mottrie is vicevoorzitter operaties en sinds 2002 lid van de raad van bestuur van de Last Post Association. Hij staat onder andere in voor het concert ‘The Great War Remembered’ dat elk jaar op 11 november wordt georganiseerd in de Ieperse kathedraal. Dit bijzonder hoogstaande concert wordt op 11 november 2016 reeds voor de 13e maal georganiseerd.

Jan Callemein is klaroenblazer sedert 29 mei 2008. Samen met zijn momenteel zes collega’s staat hij elke dag in voor het blazen van de Last Post onder de Menenpoort. En dit in weer en wind, zomer of winter, regen of zon. Jan schat dat hij inmiddels bijna 1.500 maal de Last Post heeft geblazen. In 2012 maakte hij deel uit van de Last Postdelegatie die Australië bezocht.

Voorzitter Benoit Mottrie besluit: “Deze onderscheidingen onderstrepen de inzet van onze vele vrijwilligers, elk op hun eigen terrein. Met onze groep van 25 mensen zorgen wij voor de organisatie van de dagelijkse Last Postplechtigheid onder de Menenpoort. We doen bijzonder veel inspanningen om het herdenkingskarakter van de ceremonie te bewaren. Ik houd er dan ook aan alle medewerkers van de Last Post Association van harte te danken voor hun bijzondere inzet.“

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op