Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/04/2006

Nieuwe voorzitter voor de Last Post Association

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van 30 maart 2006 heeft Guy Gruwez besloten een stap terug te zetten en het voorzitterschap van de Last Post Association over te dragen aan Benoit Mottrie. Hij blijft lid van het dagelijkse bestuur en wordt benoemd als Ere-Voorzitter. Guy Gruwez is reeds 50 jaar bestuurslid, waarvan 40 jaar als voorzitter, en heeft de dagelijkse Last Post plechtigheid gemaakt tot wat zij vandaag is. De explosieve groei van het aantal bezoekers over de laatste jaren zijn het resultaat van zijn onverdroten inzet en degelijk bestuur.

Deze beslissing past volledig binnen de verjonging van het bestuur van de LPA. De nieuwe voorzitter en bestuur zullen verder het doel van de vereniging blijven nastreven, namelijk de herdenking van degenen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid en het herstel van de vrede. Gedurende zijn 40 jaar van voorzitterschap, heeft Guy Gruwez heel wat binnen- en buitenlandse personaliteiten verwelkomd onder de Ieperse Menenpoort, met als hoogtepunt het bezoek van Paus Johannes-Paulus II in 1985. Het huidig bestuur dankt en feliciteert Guy Gruwez en rekent erop ook in de toekomst op zijn ervaring te mogen rekenen.

Het officiële afscheid als voorzitter zal op gepaste wijze worden gevierd met een bijzondere Last Post plechtigheid op 14 september 2006, waarop talrijke prominenten en de leden van de LPA zullen worden uitgenodigd.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op