Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

15/02/2009

Last Post Association bekroond met Vlaamse Cultuurprijs

De Last Post Association is zopas bekroond met de Cultuurprijs Vlaanderen in de categorie vrijwilligers. De uitreiking van de prijzen vond vandaag plaats in het Cultureel Centrum van Hasselt. Voorzitter Benoit Mottrie kreeg deze CultuurPrijzen Award uit handen van Minister van Cultuur Bert Anciaux.

Als laureaat kreeg de Last Post Association een trofee (een beeldje, gemaakt door Johan Tahon), samen met een geldsom van 12.500 euro.

Met deze prijzen bekroont de Vlaamse Gemeenschap organisaties of personen die het voorbije jaar een bijzondere bijdrage leverden aan het cultuurleven in Vlaanderen.

Voor de 12 verschillende categorieën werden telkens 3 organisaties of personen genomineerd.

De bekendmaking en de overhandiging van de cultuurprijzen vond traditiegetrouw plaats tijdens een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van de minister, de genomineerden, hun entourage en ruim 800 genodigden.

De Last Post Association is bijzonder fier op deze prijs.

  • Het toont aan dat onze vereniging, die als doelstelling heeft de soldaten, gevallen voor de verdediging van onze stad, te blijven eren en gedenken, een belangrijke plaats inneemt in het immaterieel cultureel erfgoed van de stad Ieper en van Vlaanderen.
  • Het is na de vele buitenlandse erkenningen, ook een binnenlandse erkenning voor het 80-jarige, dagelijkse vrijwilligerswerk van de ieperse vereniging die bestaat uit 24 mensen: 8 klaroeners, 1 piper, 3 medewerkers en 12 bestuursleden.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op