Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

08/12/2021

Twee nieuwe assistants

De Last Post Association kan met trots meedelen dat de organisatie uitgebreid wordt met twee nieuwe medewerkers, namelijk Bart D’Hulster en Johan Moors. Als ceremonial assistants zullen zij voortaan mee instaan voor de ondersteuning van de dagelijkse Last Postplechtigheid onder de Menenpoort in Ieper.

Vacature

Voor het eerst in haar 93-jarige geschiedenis schreef de Last Post Association recent een vacature uit voor een extra medewerker, namelijk voor een ceremonial assistant. Deze vacature kreeg een enorme en nooit geziene weerklank, niet alleen in de regionale pers, maar ook in de nationale media. De Last Post Association ontving heel wat informatievragen en reacties van gemotiveerde kandidaten die zich willen inzetten voor de verdere instandhouding van het dagelijkse eerbetoon aan de gesneuvelden.

Niet één, maar twee

Na een grondige analyse van de verschillende kandidaturen, vonden recent de gesprekken plaats met een aantal kandidaten. Voorzitter Benoit Mottrie: “Ik wil vooreerst iedereen danken die interesse heeft getoond in de vacature en in onze organisatie. Het was een moeilijke keuze door de vele goede kandidaten. Daarom hebben we geopteerd om niet één, maar onmiddellijk twee nieuwe ceremonial assistants aan ons team toe te voegen. Bart D’Hulster uit Ieper en Johan Moors uit Vlamertinge zullen vanaf heden onze werking verder versterken. Met Brian Claeys, Gilbert Denturck en Youri Van Miegroet hebben we nu een groep van vijf ceremonial assistants. In een beurtrol zullen twee van hen elke avond aanwezig zijn om de plechtigheid te ondersteunen.”

De ceremonial assistants vervullen een belangrijke rol. Zij verwelkomen mee de bezoekers en deelnemers aan de plechtigheid, duiden de publiekszones aan, zorgen dat bands, koren, vaandeldragers, militaire eenheden, scholen en andere groepen hun juiste plaats onder de Menenpoort krijgen, helpen mindervaliden, plaatsen nadars en touwen en komen tussen waar nodig. Zij vormen aldus een essentiële schakel in de dagelijkse organisatie.

 

Over de Last Post Association

De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Postplechtigheid op 2 juli 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op