Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

22/06/2020

Vanaf 1 juli 2020 opnieuw (beperkt) publiek op dagelijkse Last Postceremonie

De Last Post Association heeft in de voorbije maanden al het mogelijke gedaan om de continuïteit van de dagelijkse Last Postplechtigheid te garanderen. Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, zal er vanaf woensdag 1 juli 2020 opnieuw beperkt publiek toegelaten worden om de Last Post bij te wonen.

Dagelijkse plechtigheid niet onderbroken

Bij de uitbraak van COVID-19 heeft de Last Post Association alles in het werk gesteld om de continuïteit van de dagelijkse plechtigheid te blijven garanderen. Vanaf zaterdag 14 maart 2020 werd er geen publiek meer toegelaten onder de Menenpoort. Vanaf woensdag 18 maart 2020 werd de Last Post gespeeld door telkens één klaroener. Sinds maandag 11 mei 2020 zijn er elke avond opnieuw drie klaroeners aanwezig.

Voorzitter Benoit Mottrie: “De Last Post Association is bijzonder fier dat het unieke dagelijkse eerbetoon aan de gesneuvelden altijd is kunnen blijven doorgaan. We danken de Stad Ieper, de Commonwealth War Graves Commission en alle andere instanties voor hun bijdrage. Vanuit ons land maar ook van over de hele wereld hebben we vele duizenden blijken van waardering en steun ontvangen omdat we de dagelijkse Last Post zijn blijven uitvoeren. Ik wil hierbij zeer uitdrukkelijk alle klaroeners, de ceremonial assistants en de leden van het bestuur van onze vereniging danken voor hun zeer bijzondere inzet in de voorbije periode”.

Opnieuw publiek

Door de versoepeling van de coronamaatregelen, zal er vanaf woensdag 1 juli 2020 opnieuw publiek toegelaten worden onder de Menenpoort, dit met respect voor de social distancing-regel van 1,5 meter. Het aantal toeschouwers onder de Menenpoort zal beperkt worden tot een maximum van 132 personen per avond. Reserveren is niet mogelijk (first come, first served).

Voorzitter Mottrie: “Deze maatregelen zijn nodig om de veiligheid van alle aanwezigen te verzekeren en wij hopen dat wij op de medewerking van iedereen mogen rekenen. Individuen of groepen die een krans wensen neer te leggen, kunnen een aanvraag indienen via het formulier op onze website. De deelname van muzikale groepen aan de plechtigheid is tot nader bericht nog niet mogelijk.”

1 juli 2020

Voor iedereen die betrokken is met de Last Post is 1 juli 2020 dan ook een nieuwe mijlpaal. Om deze reden organiseert de Last Post Association een speciale ceremonie met aanwezigheid van burgemeester Emmily Talpe en Geert Bekaert, directeur van de CWGC. Canada, Australië en Nieuw-Zeeland stonden erop om ook aanwezig te zijn en zullen vertegenwoordigd worden door hun ambassadeur. Tot slot stuurt ook de Britse Ambssade een vertegenwoordiger.

De plechtigheid van 1 juli 2020 zal via livestream te volgen zijn op de Facebookpagina van de Last Post Association: https://www.facebook.com/lastpostieper

 

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op