Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

11/10/2020

Nieuwsbrief oktober 2020

Wapenstilstand – 11/11/2020

De speciale Last Post om 11.00 uur op Wapenstilstand zal plaats hebben, maar dit volgens de toepasselijke COVID-19 maatregelen.

Op Wapenstilstand 11 november 2020 zal een speciale Last Post plaats vinden om 11.00 uur.

Omwille van COVID-19, is de social distance van toepassing en daarom is het aantal beschikbare tickets voor onze lifetime leden en gewone leden strikt beperkt. Leden van de Last Post Association die aanwezig zouden willen zijn op de plechtigheid om 11.00 uur worden gevraagd zich te richten tot info@lastpost.be.

In het kort:

  • tickets aan te vragen via info@lastpost.be
  • lid = lifetime lid of uw laatste lidmaatschapsbijdrage dateert van na 01/10/2019.
  • max. 2 tickets per lid
  • volgens het principe ‘first come, first served’
  • er zijn slechts 150 tickets beschikbaar
  • van zodra alle tickets ingenomen zijn, kunt u de plechtigheid volgen op het grote scherm op de Grote Markt van Ieper.

Leden die reeds een aanvraag hebben gedaan, hoeven dit niet opnieuw te doen.

Poppy parade

Alle deelnemers aan de Poppy Parade, die voorafgaat aan de plechtigheid om 11.00 uur, worden gevraagd zich te registreren via de website van Toerisme Ieper. Kransleggers zullen toegelaten worden tot de zone die voor hen aan de Menenpoort is voorzien.

Plechtigheid om 20.00 uur op 10/11 en 11/11/2020

De Koninklijke Harmonie Ypriana zal deelnemen aan de plechtigheid op 11/11 om 20.00 uur.

De plechtigheden ‘s avonds op 10/11 & 11/11 zullen voor het publiek toegankelijk zijn. Omwille van de social distance zal het aantal plaatsen onder de Menenpoort beperkt zijn en zal de toegang tot de Menenpoort afgesloten worden van zodra alle plaatsen zijn ingenomen. Geen reservaties mogelijk.

Te noteren: De informatie hierboven kan wijzigen indien er nieuwe COVID-19 maatregelen van toepassing worden. Volg regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van eventuele updates.

Nieuwe Ambassadeur Nieuw-Zeeland

De Last Post Association was verheugd om Hare Excellentie Ambassadeur Diana Reaich van Nieuw-Zeeland te verwelkomen op woensdag 7 oktober 2020. In haar eerste officiële opdracht als nieuwe Ambassadeur van Nieuw-Zeeland in België legde ze een krans neer aan de Menenpoort en betuigde ze haar respect. Ze werd vergezeld door Defence Attaché Col Rian McKinstry.

Update COVID 19: publiek

Tot nader bericht: max. 200 aanwezigen kunnen nu de Last Postplechtigheid bijwonen, mits het naleven van de social distance van 1,50 meter onder de Menenpoort. Het vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk: first come, first served.

Dank bij voorbaat aan iedereen voor het naleven van alle voorschriften. Individuelen of groepen die een krans zouden willen neerleggen, worden verzocht om dit aan te vragen via het formulier op onze website.

De LPA heeft uw steun nodig

De Last Post Association is een onafhankelijke non-profit organisatie gerund door vrijwilligers. Het was de Association die de eerste Last Postplechtigheid organiseerde in 1928, en het is de Association die vandaag nog steeds verantwoordelijk is voor de organisatie van dit unieke eerbetoon. Een (lifetime) lidmaatschap van de Last Post Association biedt u de mogelijkheid onze werking te steunen. U helpt mensen om te herdenken en te begrijpen wat de betekenis is van het dagelijks eerbetoon.

Bekijk onze korte video’s en ontdek waarom deze leden de werking van de Last Post Association steunen.

Wilt u ons ook steunen als lid?

Bestel ook: de LPA pin, de LPA CD of de das van de LPA.

Concert TGWR 2020 geannuleerd

Omwille van het coronavirus heeft de Last Post Association beslist om de editie 2020 van het Great War Remembered Concert op Wapenstilstand 2020 te annuleren. Het concert is een van de belangrijkste fundraising activiteiten van de Last Post Association en de volledige capaciteit van de Ieperse kathedraal is absoluut noodzakelijk. De Last Post Association wil u danken voor uw begrip. We kijken, samen met u, uit naar de editie 2021 van het concert.

Evenwel hoeft u het concert niet te missen. Bestel de DVD van concert 2015 en/of 2018 en geniet er thuis van.

Dank u !

Onze Facebookpagina telde eerder deze week 20.000 likes. Onze bijzondere dank aan al onze volgers. Dank om ons verder te blijven volgen.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op