Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

04/11/2015

Voorzitter Benoit Mottrie ontvangt de ‘Freedom of the City of London’

Tijdens een plechtigheid op woensdag 4 november 2015, om 12 uur plaatselijke tijd in The Guildhall, het ‘stadhuis’ van de City of London, werden de Ieperse Burgemeester Jan Durnez, alsook Eerste Schepen en voorzitter van het In Flanders Fields Museum Jef Verschoore en de voorzitter van de Last Post Association Benoit Mottrie, de ‘Freedom of the City of London’ toegekend. Zij kregen deze belangrijke waardering vanwege de City of London voor de vele inspanningen van de stad Ieper ter herdenking van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Deze eer viel in het verleden te beurt aan diverse hoogwaardigheidsbekleders en personen die een belangrijke bijdrage leverden in het domein waarin ze actief zijn. Enkele voorbeelden van het laatste decennium zijn aartsbisschop Desmond Tutu, acteurs Michael Caine en Morgan Freeman, Bill Gates van Microsoft en auteur JK Rawling. Eerder ook al Helmut Kohl, Margaret Thatcher, Winston Churchill, Woodrow Wilson, enz…

De City of London is het historische en financiële hart van Londen. Het wordt ook wel kortweg The City genoemd, of The Square Mile, overeenkomstig het geringe oppervlak van de oude ommuurde stad. Het maakt samen met twaalf boroughs deel uit van Inner London, omringd door Outer London in Greater London.

Last Post Association Ieper - ANZAC Day 2016

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op