Nieuws en updates

Scroll door ons archief en verneem wat de Last Post Association allemaal doet.

01/11/2011

Ik was 17 in 1917

Provinciale wedstrijd in samenwerking met de Last Post Association

De voorbije jaren organiseerde de Last Post Association een stelwedstrijd voor de Ieperse secundaire scholen. In 2010 werd voor het eerst gekozen voor een provinciale wedstrijd, in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, voor alle leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs uit alle richtingen. Ook in 2011 werd voor deze formule geopteerd.

Om diverse vormen van creativiteit een kans te geven, konden de deelnemers zowel een literair-creatieve als een beeldend-creatieve opdracht maken en met het thema van de wedstrijd “Ik was 17 in 1917” was het voor de studenten mogelijk zich te identificeren en zich in te leven in de periode 14-18. Door deze combinatie werden heel wat uitmuntende werken ingestuurd.

De preselectie hiervoor gebeurde door de scholen zelf. Elke school selecteerde per categorie twee leerlingen. Uit deze preselectie koos de jury dan de eindwinnaars. Er waren drie prijzen te winnen:

  • 1ste prijs: Mac air book
  • 2de prijs: Ipad 2 (32GB)
  • 3e prijs: Ipod Touch (32GB)

Op de academische zitting van 11 november 2011 worden de winnaars dan ook bekroond voor hun deelname en voegen op die manier een frisse, eigen noot toe aan de jaarlijkse herdenking van ons West-Vlaams oorlogsverleden.

De Last Post

Elke dag om 20.00 uur ‘s avonds. Het dagelijks eerbetoon.

Laatste berichten

Deel op